Pentjak Silat

Op basis van de filosofie van de Innerlijke Krijger sta ik elke ochtend met mijn blote voeten op het vochtige gras en al snel in de hete zon. Thuis ben ik bang voor teken, maar hier zijn ze bang voor mij, haha (ook in de douche draag ik geen slippers, wat kan mij het schelen – loslaten die hap).
Met een vast clubje oefenen we ons in de stappentechniek waarbij je altijd naar de ander gericht blijft. Gecentreerd en gegrond blijven vormen de kern. “Staan als een boom” De filofie wordt heel summier toegelicht. De cursusleider is namelijk zelf een krijger en een echte teacher. Zijn levensfilosofie zit in wat hij doet en is. Hij is duidelijk en wat hij zonder woorden aan ons overdraagt is helder als licht.
De technnieken zijn sierlijk. Het gaat niet om kracht zetten maar om het gebruiken van de kracht die al in je zit. Door middel van de beweging transporteer je als het ware die kracht naar je, fysieke, doel.
Die innerlijke kracht en de dualiteit ‘strijden of creëren’ raken rechtstreeks aan mijn reisthema’s. krijger Jeroen Weglopen of -blijven is onmogelijk, hetgeen Jeroen ons in de eerste seconde al meteen duidelijk maakte: je komt niet te laat, zeker niet te vroeg en ook niet op tijd. Even wat verwarring; we lachen.
Denken blijkt dan ook al gauw dé blokkade te zijn die de sierlijke en juist gekozen stappen in de weg staat.
Over “Healing Tao: organen in hun element” hoop ik nog een stukje te schrijven. Ik was al liefhebber van de Tao vanwege de prachtige esthetiek ervan en het stromen van (levens-)energie. In deze workshop werden prachtige verbindingen gelegd tussen elementen, organen, groei, bloei en dichtgaan in de natuur en meditatie. Simpel, inspirerend en wederom glashelder. Weer een heel goede teacher die meditaties zonder papier geleidt en afgestemd houdt op de groep. Als het niet lukt om hierover te schrijven dan heb je hieronder in ieder geval de link.

Pentjak Silat

Healing Tao: organen in hun element

Programma Eigentijds Festival

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s